Installatie door Greenfocus

Greenfocus verzorgt de gehele installatie en onze specialisten doen dit volgens het zwaarste keurmerk, Zonnekeur. Alleen kwaliteit telt en daarom hebben wij alles in eigen beheer.

Wij beginnen met een advisering en eindigen met een werkend zonne-energie systeem, vakkundig geïnstalleerd. Dit doen wij met een team van experts en hierdoor garanderen wij een werkend systeem. Het hele traject in eigen beheer, één aanspreekpunt, wel zo handig.

Voorbereiding

Wij beginnen met uw getekende opdracht. Greenfocus checkt of het plan klopt en hoe de kabels in uw huis worden bevestigd. Vervolgens worden alle benodigde materialen in een speciale box voor de monteurs klaargezet in ons magazijn. Voordat wij naar uw locatie vertrekken, laden wij het systeem compleet op. Bij aankomst maken we kennis met elkaar en bespreken wij nog de laatste details voordat wij starten met de werkzaamheden.

Installatie zonnepanelen

Wij beginnen met het montagesysteem. Bij een plat dak zijn dit de steunen waar de panelen in komen te staan. Op een schuin dak is dit de montagerail die met haken aan de panlatten wordt bevestigd. Nadat het montagesysteem goed gemonteerd is, worden zonnepanelen hierop bevestigd. De zonnepanelen worden met elkaar verbonden en de kabel wordt doorgetrokken naar het huis. Zodra de kabel in huis is doorgetrokken, zijn de werkzaamheden op het dak afgerond.

Installatie omvormer

De omvormer wordt in een geventileerde ruimte gemonteerd. Onze specialisten plaatsen de omvormer op een stevige muur en koppelen hierbij de kabels van de zonnepanelen. Naast omvormer komt er een PV-verdeler in de ruimte te hangen of een werkschakelaar. De PV-verdeler is een slim kastje die ervoor zorgt dat de stroom, via een “schone” groep van bijvoorbeeld de wasmachine, naar de meterkast getransporteerd kan worden. Sluiten wij het systeem direct aan op de meterkast, dan wordt een AC schakelaar naast de omvormer geplaatst. Tot slot passen wij de meterkast aan zodat de opgewekte stroom wordt verdeeld over de verschillende huishoudelijke apparaten of terug wordt geleverd aan het net.

testen

Nadat alle componenten zijn aangesloten wordt het systeem uitgebreid door ons getest. Dit testen duurt ongeveer een uur. In de tussentijd ruimen wij onze spullen op en laten alles netjes achter. Werkt alles naar behoren? Pas dan zit de installatie dag erop en kunt u beginnen met het opwekken van stroom.