Omvormers

Een omvormer van kwaliteit betekent meer rendement. Uit het stopcontact in uw woning komt wisselstroom. De meeste apparaten werken dan ook op wisselstroom. Maar zonnepanelen wekken gelijkstroom op, geen wisselstroom. Daarom is een omvormer nodig: die zet de gelijkstroom van het zonnepaneel om in wisselstroom. Zo wordt de zonne-energie bruikbaar. De omvormer is dus de schakel tussen uw zonnepanelen en uw stopcontact. Bij dat ‘omvormen’ kan er energie verloren gaan. Daarom is de kwaliteit van een omvormer belangrijk voor een maximaal rendement. Greenfocus gebruikt kwaliteitsmerken en wij kies voor het hoogste rendement op basis van de situatie.

SMA Solar Technologie

SMA is gespecialiseerd in het produceren van omvormers. SMA, opgericht in 1981, heeft haar hoofdvestiging in Kassel (Duitsland). Inmiddels is SMA over de hele wereld vertegenwoordigd en heeft vestigingen in maar liefst 21 landen. SMA is de marktleider op het gebied van omvormers. Het is een zeer stabiel bedrijf met een groot eigen vermogen en een hoge solvabiliteit. Met 5000 werknemers is SMA wereldwijd een zeer grote en betrouwbare fabrikant van omvormers.

SMA heeft verschillende omvormers geschikt voor kleine tot grote zonnepanelen-installaties. SMA maakt gebruikt van de nieuwste technieken en technologieën. De omvormers hebben goede rendementen en zijn zeer betrouwbaar.

Zeversolar

Zeversolar is een dochteronderneming van SMA. Hiermee is SMA in staat om kwaliteit omvormers tegen een lage prijs aan te kunnen bieden. Zeversolar wordt gedreven door het idee van de zonne-energie revolutie, het creëren van een betrouwbare, betaalbare en gebruiksvriendelijk omvormers voor alle soorten van PV-systemen. Zeversolar is een revolutie in de toegang tot zonne-energie en het bereikbaar maken van energie voor iedereen. Om deze revolutie te bereiken, combineert Zeversolar het beste van twee werelden: Chinese efficiency en Duitse kwaliteitsnormen. De omvormers van Zeversolar kennen standaard een fabrieksgarantie van 5 jaar, deze kan echter worden verlengd naar 10 jaar.

SolarEdge

Op het gebied van omvormers hebben de ontwikkelingen de laatste jaren niet stil gestaan. Naast de traditionele string- omvormers zijn er betere en veiligere omvormers op de markt gekomen. De meest succesvolle opvolger van de string- omvormer is het SolarEdge systeem met power optimizers. SolarEdge heeft sinds 2006 al meer dan 10 miljoen optimizers verscheept en is actief in 70 landen. Ook in Nederland is SolarEdge aanwezig met een servicekantoor.

Door SolarEdge power optimizers aan te sluiten op zonnepanelen worden zonnepanelen intelligent en produceren zij meer vermogen.De optimizers geven informatie door over de werking van ieder afzonderlijk zonnepaneel. Door de zonnepanelen individueel te regelen met een SolarEdge power- optimizer heeft u minder last van schaduw veroorzaakt door een boom of schoorsteen. U haalt de maximale opbrengst uit ieder zonnepaneel.

Enphase

Enphase is dé marktleider als het gaat om micro-omvormers. Gestart in 2008 is het inmiddels een beursgenoteerde onderneming die in haar thuismarkt Amerika de voormalige marktleider SMA van de troon heeft gestoten. Het micro-omvormer concept is gebaseerd op het gegeven dat niet één omvormer de elektriciteit van een aantal in serie geschakelde panelen van gelijk- naar wisselstroom omvormt, maar dat ieder paneel zijn eigen omvormer heeft. Dit heeft de volgende voordelen:

  • omdat panelen niet in serie worden geschakeld is een Enphase PV systeem veel minder gevoelig voor schaduw. Schaduw op één paneel heeft namelijk geen effect op de andere panelen.
  • de panelen kunnen op verschillende dakdelen worden geplaatst onder verschillende hoeken of oriëntaties
  • geen gelijkstroom meer van de panelen het pand binnen. Gelijkstroom is meer gevaarlijk dus een veiliger systeem
  • per paneel een omvormer betekent eenvoudig een PV systeem uitbreiden
  • 20 jaar garantie op de micro-omvormers en 100% uptime