Financiering

Zonnepanelen zonder investeren

Zonnepanelen zijn nu binnen handbereik! De populariteit van zonnepanelen stijgt met het jaar. En dat is niet zonder reden! Zonnepanelen zijn goed voor het millieu, maar leveren u ook een forse besparing op. U heeft zich vast weleens afgevraagd: Wat kost dat, wat levert het op en hoe pak ik zoiets aan?

Wist u dat u met zonnepanelen kunt besparen zonder ook maar 1 euro te investeren?


Wij komen gratis langs voor een advies op maat

Greenfocus biedt u de mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen zonder eigen investering. Onze adviseur kan u alle informatie geven en een berekening maken die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Met een adviesgesprek bent u vrijblijvend direct op de hoogte.

BTW - terugvragen

Indien u zonnepanelen laat installeren op uw eigen woning dan bestaat de mogelijkheid om de BTW op de aanschaf en installatie van deze zonnepanelen terug te vragen. Het Europese Hof vindt namelijk dat u, door regelmatige teruglevering van energie aan het elektranet, ondernemer bent voor de Omzetbelasting. Doordat u als ondernemer wordt gezien, kunt u de BTW welke u heeft betaald, die in rechtstreeks verband staat met de zonnepanelen, terugvorderen bij de Belastingdienst. Voor de levering aan het energienet dient u BTW af te dragen aan de Belastingdienst (forfait).

Omdat u eenmalig veel BTW betaalt over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen, zal uit uw eerste aangifte een teruggave volgen. U dient direct het jaarlijkse bedrag aan teruglevering, op basis van het nominale vermogen van uw panelen, aan te geven bij de Belastingdienst. Omdat u de volgende jaren als kleine ondernemer wordt gezien door de Belastingdienst, zal de Belastingdienst voor deze jaren vrijstelling verlenen voor het doen van aangifte. U vraagt dus de door u betaalde BTW terug, terwijl u de komende jaren gevrijwaard wordt van betaling van BTW.

Het proces van aanvraag en administratie kunnen wij voor u uitvoeren.