Energiescan

De Energiescan geeft u snel en eenvoudig inzicht in het energieverbruik van uw onderneming. Deze scan geeft aan hoeveel u kunt besparen op onder andere verlichting, verwarming, koeling en ventilatie. Daarnaast maken wij een benchmark voor u. Dit is een vergelijking van uw energieverbruik met bedrijven binnen uw branche.

Organisaties of bedrijven die meer dan 50.000 kWh en 25.000 m³ gas per jaar verbruiken, zijn middelgrote verbruikers. Volgens de Wet Milieubeheer hebben (middel-) grote energieverbruikers verplichtingen op gebied van milieu en energie. Zo zijn ze verplicht om een energiescan op te laten stellen en alle energiebesparende maatregelen uit te laten voeren die een kortere terugverdientijd hebben dan 5 jaar. Door zelf een Energiescan (energiebesparingsonderzoek) te laten opstellen en niet af te wachten tot het Bevoegd Gezag dit afdwingt, voorkomt u dat voor u bepaald wordt welke Energiebesparende maatregelen u moet nemen.

Bedrijven die wel onder de lichte industrie vallen kunnen we natuurlijk ook van dienst zijn door een niet gecertificeerde energiescan ( energiebesparingsonderzoek ) te maken.