Energie-prestatieadvies woningen

(epa-W)

Wilt u één oogopslag zien hoe energiezuinig uw woning is? Dan kunt u een energielabel van uw woning laten opstellen. Hiermee voldoet u ook aan de geldende regels bij de verkoop of verhuur van uw woning. Bent u echter op zoek naar een advies om energie te besparen, dan geldt het energielabel als nulmeting en kunt u beter een maatwerkadvies laten opstellen.

Een maatwerkadvies is een uitgebreid rapport waarin niet alleen een beschrijving wordt gegeven van de huidige bouwkundige en installatietechnische kenmerken van uw woning, maar ook verschillende maatregelen worden uitgewerkt. In een helder overzicht ziet u welke energiebesparende maatregelen interessant zijn, wat voor investering hiervoor nodig is en wat het uiteindelijk voor u opbrengt.

Sinds 2011 is het energielabel gekoppeld aan het woningwaarderingsstelsel (WWS). Dit betekent dat een goed energielabel ervoor zorgt dat de huurmaximalisatie van een woning wordt verhoogd. Het energielabel is hiermee een belangrijk instrument geworden in de huursector. Met een goed energielabel is een woning beter te verhuren of verkopen.

GreenFocus is sinds 2008 gecertificeerd om energielabels en -adviezen uit te voeren voor woningen. Hiermee is het één van de eerste gecertificeerde adviesbedrijven in Nederland. De afgelopen jaren heeft GreenFocus een breed scala aan projecten uitgevoerd voor verschillende klantgroepen, van particulier tot woningcorporaties.