QuickScan

Geschreven door Horacio Nemseff op 18 jul '13 11:00

GreenFocus heeft een nieuw product ontwikkeld speciaal voor de detailhandel. De GreenFocus ‘QuickScan’. Deze QuickScan geeft in één oogopslag weer waar de knelpunten zitten in het energiehuishouden en welke maatregelen interessant zijn om energie te besparen.

In een winkelunit zijn vier onderdelen waar energie voor gebruikt wordt. Dat zijn:

  • verwarming
  • koeling
  • ventilatie
  • verlichting

De Quickscan is bedoeld om te onderzoeken hoe efficiënt elk van deze vier onderdelen in de huidige situatie is. Ook wordt er daar waar mogelijk is advies gegeven op energie besparende maatregelen.

Quickwins
In de vorm van een stappenplan worden er energie besparende maatregelen gesteld, deze stappen worden ook wel de Quickwins genoemd. In de Quickwins worden de investeringskosten vermelden daarbij ook de terugverdientijd ervan. Tevens wordt het percentage CO2 besparing genoemd dat per maatregel gerealiseerd wordt. Op deze manier geven wij bedrijven inzicht in de energiezuinigheid van het filiaal en ook op welke manier er bespaard kan worden op de energiekosten.

Het grote voordeel van de Quickscan is dat het heel overzichtelijk op slechts twee pagina’s wordt gepresenteerd. In de Quickscan staat alle informatie over de huidige situatie en een helder overzicht over de te nemen.