Bevestiging

Vaak worden montagematerialen onderschat bij de keuze voor een zonne-energie systeem. Daken zijn verschillend en een juiste montage is van belang voor langdurig rendement op een systeem. Daarom heeft Greenfocus verschillende producten om voor elk dak de juiste oplossing te kunnen bieden. Naast onze oplossingen voor schuine en platte daken bedenken wij steeds vaker maatwerkoplossingen voor het hoogste rendement op uw investering.

Solarstell

Schuine daken

Het maakt niet uit of het schuine dak gedekt is met pannen, bitumen, staal golfplaten of zink. Met Solarstell kan er voor ieder schuin dak een passende opstelling samengesteld worden.De kokervorm van het extrusie-profiel geeft stijfheid aan de rail zodat er minder haken nodig zijn. De haken worden per meter geplaatst, dit komt het gewicht van de totale constructie ten goede. Solarstell montagerail is getest onder de meest zware condities. Daarmee voldoet het materiaal aan de richtlijnen met betrekking tot dak-,wind- en sneeuwbelasting.

Platte daken

De afmeting en hoogte van het dak, de ondergrond en het gewicht van de installatie zijn de bepalende factoren bij het plaatsen van zonnepanelen op platte daken. Met solarstell kan er altijd en gemakkelijk een passende opstelling samengesteld worden.

Solarstell is ontwikkeld voor de meest zware condities. De 3mm zware verbindingsprofielen maken het eenvoudig om voldoende ballast voor ieder situatie aan te brengen. Ballast is te plaatsen in zowel de basis als tegen de achterzijde. Verder kan het systeem afgesloten worden met zij- en achterplaten. Behalve een fraai uiterlijk zorgen deze er voor dat ook op licht te belasten daken zonnepanelen gemonteerd kunnen worden. De ballast kan worden gereduceerd tot < 10Kg/m2.

Solarstell wordt geproduceerd in Nederland en hierdoor zijn de transportafstanden klein, waardoor het product nog duurzamer wordt. Bovendien heeft solarstell op deze manier goede controle over het productieproces zodat zij altijd kwalitatief hoogstaande producten afleveren. Alle onderdelen van Solarstell zijn vervaardigd uit aluminium en alle bevestigingsmaterialen van RVS.

Schletter

Schletter is een ervaren Duitse fabrikant van systemen voor de bevestiging van zonnepanelen. Schletter heeft een breed assortiment van montagesystemen voor PV-installaties. De montagesystemen van Schletter gebruiken wij bij “zwakke” daken. Door het plaatsen van extra versteviging met behulp van hout. Hierop schroeven wij verstelbare RVS haken. Op deze een stevige constructie worden de zonnepanelen mooi uitgelijnd. De garantie van Schletter is 10 jaar op al z’n systemen.

Het PV-montagesysteem van Schletter is een modulair systeem met een universeel inzetbare hoogwaardige componenten (aluminium / high-grade staal). Het laat toe om elk type van module in praktisch elke situatie te monteren. Het systeem bestaat uit talrijke systeemcomponenten die hun deugdelijkheid over de jaren hebben bewezen, en wordt constant aangevuld met nieuw ontwikkelde componenten.

Specials

Om ook op kleine daken voldoende zonnepanelen te plaatsen hebben wij diverse oplossingen bedacht. Zo maken wij schansen op maat van aluminium.