Puntentelling

Wat officieel het woningwaarderingsstelsel wordt genoemd, heet in de volksmond puntentelling. De puntentelling geeft een indicatie van de kwaliteit van een woning.

Tweemaal per jaar wordt vanuit de overheid vastgesteld wat de huurmaximalisatie voor sociale huurwoningen is. Hiermee wordt ook de grens bepaald van de geliberaliseerde sector. Heeft de woning een score van het minimaal aantal punten, dan bevindt het zich in de geliberaliseerde sector.

Sinds 2011 heeft het energielabel (of tegenwoordig Energie-index) een belangrijk aandeel in de puntentelling. Zo krijgt een energiezuinige woning met een A-label veel extra punten. Een woning met een G-label krijgt geen extra punten. Greenfocus heeft speciaal voor woningverhuurders een combinatie van een puntentelling en een maatwerkadvies ontwikkeld. Hiermee heeft u een overzicht waarin staat hoeveel punten de woning nu heeft. Dit wordt aangevuld met een uitgebreid advies welke maatregelen uitgevoerd kunnen worden om het energielabel te verbeteren. Bovendien wordt de invloed van deze verbeteringen op het aantal punten van de woning berekend.

GreenFocus heeft dit combinatieproduct de afgelopen jaren op grote schaal uitgevoerd voor zowel commerciƫle beheerders van huurwoningen, de Rijksoverheid als ook voor particulieren.